Diskusné fóra ako prehliadka zloby a nenávisti

16. augusta 2019, popovic, Nezaradené

Nie je to tak dávno, čo Federálny odvolací súd New York zakázal prezidentovi Trumpovi mazať resp. blokovať kritické komentáre na jeho účte na Twittri. Ako odôvodnenie uviedol, že Trump týmto správaním porušuje ústavu USA, garantujúcu slobodu prejavu.

Poviete si, správne. Každý má predsa právo slobodne sa vyjadrovať. Môžeme si ale všade a na každého pokrikovať, čo s nám zachce?

Predstavme si situáciu, že máme niekde príhovor. Odrazu k nám niekto priskočí, vytrhne nám mikrofón z ruky a začne niečo vykrikovať do publika.

Za seba hovorím, že je to neslušné. Nemá to nič spoločné so solídnou diskusiou. V solídnej diskusii by totiž dotyčný počkal, až príhovor ukončím, potom by si vzal mikrofón a slušným spôsobom povedal, s tým a tým z toho a toho dôvodu nesúhlasím.

Ak teda Donald Trump blokuje kritický komentár, plný vulgárnych a urážlivých nadávok, činí najskôr správne. Úplne ho chápem a domnievam sa, že zmazaním plytkých výlevov  frustrovaných jedincov, ktorí sa skrývajú za anonymné nicky, diskusii vo vlastnom slova zmysle prezident nebráni ale naopak ju umožňuje.

Mimochodom, veľmi by ma zaujímalo, či by si títo „diskutéri“ trúfli povedať svoj názor verejne. Z očí do očí. Čo myslíte?